Seværdigheder i Nice – Min top 10

Promenaden i Nice

Hvad kan du opleve af seværdigheder i Nice? Her er min “officelle” liste. Så kan du vælge efter smag og behag. Der er jo ikke alle der er til museer og kirker ;D

På listen har jeg også lavet nogle TIP’s til oplevelser jeg syntes er spændende. 

1. Den Gamle Bydel i Nice (Le Vieux Nice)

En tur i de små hyggelige gade i den gamle by del i Nice er et must. Du kan roligt sætte nogle time af til sådanne en gå tur, da de små hyggeligt butikker og cafeer oser af atmosfære. Du kan nemt miste fornemmelsen for hvor du har været eller helt fare vildt. Det betyder også du hele tiden finde nye på gader og hyggelig pladser.

Nice France
Rue Barillerie – Den gamle bydel i Nice, Frankrig

Der er en del lokale kunstnere, der har deres butik eller atelie i den gamle bydel. Du kan derfor for en dialog om værket. Men det hjælper at kunne lidt fransk ;D

Husk også at gå ind i nogle af alle de gamle smukke kirker i den gamle by. De bliver skam brug til religiøse formål !

Ting at spise i Nice
Hos Renè Socca kan du spise mange af de lokale specialiteter.

TIP 1: Du skal også spise en lokal specialitet “La Socca” en form for kæmpe pandekage fremstillet kikærte mel. Drys lidt peber på toppen og spis med fingerne.

.ads in wordpress

TIP 2: Køb en is. Over alt i Nice kan du købe gode is. Men i den gamle by er udvælget særligt stort og godt. Nice var jo engang en del af Italien og derfor er meget is af samme type som den Italienske.

 

2. Promenade i Nice (Promenade des Anglais )

Promenaden i Nice er det byen er kendt for. England har haft meget stor indflydelse på byen, næst efter Italien.

Promenaden bør oplevese på alle tiden af dagen !

Promenaden i Nice
Promenaden i Nice. Området ved siden af den gamle bydel med retning mod havnen.

Promenaden er fuld af liv og oplevelser. Du møder mennesker fra hele verden sammen med “os lokale”. Rig & fattig, ung & gammel ! Mange sider der også bare for at se på andre og nogle for at blive set ;D

Jeg kan godt lide at løbe og det gør jeg altid på promenaden, når det skal være en kort tur på under 30 min. Den er dejlig lang, havet på den ene side, masser af mennesker og kikke på og samtidig solen for oven. Og der er masser der gør det samme, altså løber, cykler, gå, står på rulleskøjter, løbehjul eller andre former for sport.

Hotel Negresco Nice
Hotel Negresco i Nice opført 1913

Hotel “LE NEGRESCO”

Midt på promenaden ligger dette fine gamle 5 stjernede hotel. Opført 1913 af Henry NEGRESCO og arkitekt Gustave Eiffel. Hotellet har et karakteristisk pink tag og flotte runde kupler. Det har gennem tiderne til trukket et prominent internationel klientel.

Stranden er en blanding af offentlig strand og restauranter i forskeller afskygninger. Det er ikke noget sand strand, der skal du tage andre sted hen. Men med en god strandmåtte og masser af solcreme kan det blive en god dag. Vandet er dejlig varmt, men salt og du skal være opmærksom på brændmænd.

TIP: Lige ikke for tæt på vandet. Der er et begreb der heder “4 o’clock wave”. En særlig stor bølge, som skylder ind over de to første rækker badegæster. Jeg har set det et par gange. En sandt kaos og folk mister tasker, tøj mm.

Video prom i Nice 01

3. Den Russiske Kirke (L’église russe)

Kirken kan du finde på dit turis kort over byen. Det er en god gåtur fra den gamle by del, men du kan vælge at tage en “blå cykel”.

Kirken er vældig smuk specielt i solskind, da den er dekoreret med masser af guld og farver. Inden for er den også rigtig spænden og smukt dekoreret.


5. Matisse-museet

Jeg havde godt hørt om Matisse før jeg kom frankring (det er nok normalt). Så derfor var jeg nysgerrig efter at besøge dette museum en af de første gang jeg besøgte Nice. Det ligger lidt nord for centrum. Ved siden af Cimiez-haverne. Tag bussen, det er for langt at gå !

Det var en god oplevelse. Rimelig stor samlig af kunst fra Matisse og du går derfra klogere ;D – Læs mere om museer her !

5. Cimiez-haverne

Lige ved siden af Matisse-musset . Rigtig hyggeligt park med masser af gamle oliven træer. Et godt sted at spise sin medbragte frokost (brød, ost, frugt & vin)

Her kan du slappe af i rolige omgiverser og nyde det godt vejr, samt en bog eller andet godt selvskab. Tidlige blev området brugt til Nice Jazz festival, men det er nu rykket til centrum. Det var ellers hyggelige omgivelser for festivalen, men adgang og parkering var dårligt.

6. Det moderne museum (MAMAC – Musée d’Art Moderne)

Det er et sted jeg kommer et par gange om året. Det er gratis, som næsten alle museer i Nice. Det ligger centralt tæt på den gamle by del.

Det er i flere etage og har vekslende udstillinge af morderne lokal, men ofte international artister. Jeg er mange gange blevet positiv overrasket over disse udstillinger. Og igen, det er gratis… – Læs mere om museer her !

Tip: Tag turen helt op til toppen og gå en runde og nyd udsigten over byens tage.

7. Slotsruinerne (La colline du Château)

Mellen promenaden og havenen ligger højde et højde drag med udsigt over hele den gamle bydel, havnen og promenaden. Det er en god gå tur op af trapperne til toppen, men der er også en elevator som alternativ. Det sidste stykke til toppen skal du dog gå selv. Fra havene siden gå der en vej op, så men også kan køre i bil eller det lille turist tog fra promenaden, gennem byen og op til toppen.

Promenaden i Nice
Promenaden i Nice med slotsruinerne i baggrunden.

Udsigten er fantastisk fra alle sider og nok det sted efter promenaden hvor flest turiste tager deres ferie billede med dem selv i baggrunden. Jeg har flere gange være behjælpelig og taget disse must foto’s af turister…

Der er en park på toppen for mange tager deres børn op for at leje ellers slappe af på græsset. Der er også nogle gamle ruiner fra dagene hvor der faktisk var et slot på stedet. Det meste er dog forsvundet, da stenene er blevet genbrugt til husene for foden af bakken.

8. Plads Masséna & Avenue Jean Médecin.

Byens centrale torv er Plads Masséna. Hvert forår er der karneval i Nice. Et af de ælste karneval i verden. Det er på dette torv at de største udsmykninger finder sted.

Plads Masséna med springvand. Blev renoveret med denne statur i 2011

Pladsen er nylig renoveret i forbindelse med den nye sporvognslinie, som går gennem byen. Pladsen er udsmykket med et stort springevand og en rækker siddende mænd i plastik på høje metal søjler. Om aftenen skifter disse figurer farve.

Der er også her Nice Jazz Festival foregår, samt en lang række af andre messer og festivals.

I forlængelse af pladsen i retningen mod stationen ligger byens hoved strøg Av. Jean Médecin. Her finder du Nice Etoile (alla Magasin), FNAC, H&M, Galeries Lafayette, Virgin, Mc Donald, samt banker og cafeér. Og et have af skobutikker ;D

Place Masséna med sporvognen og Av. Jean Médecin i baggrunden. Sporvogn kom tilbage til Nice i 2007 – Billet pris 1€

9. Park Phoenix ved lufthavnen

En stor park for både voksende & børn. Det minder om en Zoo, men har samtidig drivhus med exotiske planter. Før børn er der masser af mulighed for at leje, samt opleve nye spændene dyr og planter. Entre 2€

10.  Blomster marked ved den gamle bydel (Le Cours Saleya)

Markedspladsen i Nice byder på et have af lokale specialiteter: Brød, honning, marmelade, frugt & grønt, blomster, antikviteter (mandage). En hyggelig stemning og masser af besøgende. Både turister og lokale kommer på markedet.
Til frokost bliver pladsen ryddet og rengjort, så er det resturationerne som tager over med frokost. Masser af Pizza, Pasta & fisker retter, samt salater. Om aftenen er der igen live fra de mange cafeer og bar på pladsen !
Blomstermarkedet i Nice
Blomstermarkedet (Cours Saleya) i Nice. Pladsen ligger parallel med promenaden og smelter sammen med den gamle bydel af Nice.
Tip: Pas på. Pladsen er nok byens største turistfælle. Pris og kvalitet hænger ikke ofte sammen, så kik dig godt for og bruge info fra Yelp, Tripadvisor osv.
Forfatter: Jacob Nielsen

1 kommentar til “Seværdigheder i Nice – Min top 10”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.