Ironman mål

Ironman Nice

Triathlon NiceHver år i slutning af juni afholdes IronMan Nice. Der deltager 2500 mænd & kvinder fra hele verden. Der deltager både profecionelle og amatører. Selv har jeg gennemført et par marathon (det er hård), så jeg har meget respect dem der gennemfører en Ironman.

I år deltog min gode hollandske ven David for første gang i Ironman. 

 

For at gennemfører en Ironman skal du svømme 3,8 km, cykle 180 km og løbe en marathon 42,2 km. For de fleste mennesker er at gennem føre bare en af de tre distancer utænkeligt.

1) Svømning 3,8 km

Sport i Nice
Start på Ironman 2012

I Nice går starten 06:30 på promenaden. Der skal gennemføres to runder, dvs. du kommer  ind og vender på på stranden og svømmer så en omgang mere. Det er imponerende at se 2500 svømme samtidig.

Det var en god morgen med stille vejr. Nærmes havblik…

Iranman 2012
Halv vejs er deltagerne oppe og vende på stranden.


2) Cykling 180 km.

Efter skift til cyking gik tur ud af Nice og op i bjergene. På 180 km kommer du godt op i bjergene bag Nice og der er nogle gode stigninger. Site for Nice Ironman er lavet på den måde at alle deltagere har en chip ved foden. Vi kunne derfor på deres site se når deltagerne havde gennemført de forskellige etaper på cykel ruten.

Ironman Nice cykling på promenaden
Her nogle af de første der starte på 180 km ruten.

Turen er ved middags tid og temperaturen i skyggen er tæt på 30 gr. Temperaturen og stigningerne i bjergene giver Nice Ironman en extra udfordring. Der er naturligvis en del der må opgive pga. dehydrering. Vi så løbende ambulancer kommer tilbage til start området med deltagere, der har måtte opgive.

3) Løb / Marathon 42,2 km.

Nu er det ved at blive rigtig varmt i Nice. Selv for os der bare hepper. De forskellinge deltagere kommer tilbage fra en cykel tur i bjergene og møder de mange tilskuer, der nu er samlet på promenaden.

Deltagerne skal nu gennemføre en marathon på promenaden. Dvs. hele promenaden 4 gange. Der er jo super for os der skal heppe, da vi ser deltagerne flere gange.

IronMan triathlon Nice 2012
David lige før mål

David løb med is terninger i sin hat, hvilket han vil anbefale under disse temperatur. Der var også mulighed for at løbe gennem zoner med brusebad for nedkøling af kroppen.

.ads in wordpress

Der var selv følgeligt deporter med vand og sportsdrik samt frugt til at tanke lidt op på turen. David table 4 kg på de 10 timer, det mest dog vand. Men det fortæller noget om hvad din krop bliver udsat for under disse extreme fysiske udfordringer.

Ironman mål
IronMan Nice Mål – Her er David på vej ind efter knap 10 timer.

Resultat IronMan Nice 2012:

Det blev til dobbelt belgisk sejer i årets IronMan.

  • Frederik Van Lierde, BEL 08:21:50
  • Tine Deckers, BEL 09:16:0523
  • Ældste deltager der gennemført var 71 år og fra Japan.
IronMan Nice 2012

 

DAVID VAN VLIET, NL (No.1296)

Rank: 23 (10 bedste er kvalificeret til Hawaii)
Overall Rank: 86 (ud af 2.500 tilmeldte)
Svømning: 1:09:46
Cykling: 5:11:34
Løb: 3:24:48
Total: 9:56:40

Træning til IronMan:

David deltog i TriStar Monaco i 2012, hvor han blev no. 3 i sin gruppe. Han har løbet to marathon (Nice-Cannes, Amsterdam) i tiden 2:50:00.
Hans forberedelser til IronMan har været 15-25 timer træning pr. uge. i 5 mdr. Oftes svømning efterflugt af løb eller cykling.
Tip: Træn på konkurence strækningen. David har flere gange cykel hele eller dele af 180 km rute, der konkurreres på. Han viste derfor hvor han skulle bruge extra energi på konkurence dagen og kender ruten bedre en sine konkurrenter. Han har trænet i Nice og kender sin krops reaktion i varmen.
David anbefaler også coretræning: Stykelse af mave og ryk er vigtig for at yder max. Kernemuskulaturen bliver ofte glemt i den daglige træning.
Kontakt David via hans sports e-shop Hardloopartikelen.
Forfatter: Jacob Nielsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.